Aktualno OG sada Ogulin

Na dnevnom redu i rad gradskih tvrtki i ustanova

Na sjednici Gradskog vijeća gradski su vijećnici, među ostalim,  raspravljali o radu gradskih tvrtki i ustanova. Prihvatili su izvješća o radu i poslovanju Poduzetničke zone Ogulin, Stambeno komunalnog gospodarstva, Vodovoda i kanalizacije, Radio Ogulina, Dječjeg vrtića „Bistrac“, Športske zajednice Grada Ogulina i Područne vatrogasne zajednice Ogulin, za 2017. godinu.

Na dnevnom je redu bio i prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi nerazvrstanoj cesti u k.o. Sveti Petar, te  davanje  suglasnosti na Odluku o radnom vremenu Zavičajnog muzeja Ogulin. Ono će biti  podijeljeno na zimski i ljetni period. Ljeti bi se radilo svakim radnim danom od 7 do 17, subotom od 8 do 15, a nedjeljom od 8 do 13 sati, dok  će  zimi raditi  radnim danom  od 7 do 15 sati.

Prihvaćen je i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o predlaganju kandidata za izbor članova Nadzornog odbora Trgovačkog društva Stambeno komunalno gospodarstvo, prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju i imenovanju Komisije za privremeno korištenje stanova Grada Ogulina, te na koncu  izvješće o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za ožujak, travanj i svibanj 2018. godine.

Sjednica je počela u 13,00 i potrajala sve do 20,25 sati, a na kraju je, neuobičajeno, završila minutom šutnje  za preminulog,  nekadašnjeg župnika i počasnog građanina Ogulina mons. Jurja Petrovića, koji je danas sahranjen.

Podsjećamo, OGportal će, kao i do sada, emitirati video snimku “Aktualnog sata” i sa ove, devete po redu sjednice Gradskog vijeća.