Aktualno OG sada Ogulin

Biciklistički klub “Babaroge” ponovno aktivan!

Nakon nekoliko godina, Biciklistički klub “Babaroge” ponovo se aktivirao! Održali su, početkom svibnja, izbornu skupštinu i izabrali novo vodstvo. Predsjednik je postao Filip Šehović, a tajnik Igor Trbović.

“Ideja nije došla preko noći, već smo dugo o tome pričali. Primio sam poziv jedne stare Babaroge.  Uslijedili su pozivi… Svi su za! Ime? Sve je već bilo spremno. Ostajemo na starom, želimo biti Babaroge i dalje! Podrška od starih članova  također je bila neupitna.  Brzo smo se organizirali i pripremili statut. Pokrenuli smo se. Ciljevi? Uz rekreaciju i biciklijade,  puno, puno humanitarnog rada. Povjerenje treba graditi jer imamo tu čast nositi majice Babaroga. Ovaj puta pametnije. Za zajednicu i za Ogulin!”- kaže nam Filip Šehović.

Tako već ove subote u sklopu Ogulinskog festivala bajke  organiziraju, zajedno sa BK Frankopan,  “Ciklobajku”. Okupljanje je kod Frankopanskog kaštela gdje će ih  čekati  biciklisti Kluba Frankopan, te drugi biciklisti koji Karlekom svrate u naš grad.Pridružuju im se i motoristi. U 11 sati organizirano će se voziti do jezera Bukovnik, a onda prema Sabljacima. Tko može ići će i na turu do Šmitovog jezera, ali treba biti brz, jer na Sabljacima će ih čekati  grah i okrijepa koju  je omogućila Turistička zajednica grada Ogulina, a sve će ih pratiti  bajkeri, velike babaroge , Vještice.

Grad Ogulin ove godine domaćin je susreta biciklista gradova prijatelja iz Kernena i Dombovara. Ugostiti će tako i 12 biciklista iz Njemačke i 12 biciklista iz Mađarske koji će provesti tri dana u našem gradu. Doček biciklista planiran je 14.lipnja oko 15 sati u Vrbovskom, gdje bi ih dočekali te uveli u naš grad uz kratko druženje u Frankopanskom kaštelu. Za petak 15.06 planirane  je mala biciklijada “3 jezera” do Šmitovog jezera gdje će  goste, kao pravi domaćini, počastiti čobancem i pritom im pokazati sve ljepote našeg krajolika.  Organizator susreta je Grad Ogulin u suradnji s biciklističkim klubom Babaroge i biciklističkim klubom Frankopan.