Aktualno Županija

Karlovačka policija u sedam dana zaustavila gotovo 900 vozača i nije im dosta: Za sutra najavili novu raciju, evo što će kontrolirati

Temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe u razdoblju od 4. do 10. lipnja na području Policijske uprave karlovačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga, javljaju iz karlovačke policije.

Na području koje kontroliraju su za vrijeme provođenja nadzora provjerili 893 vozača. Tom prilikom utvrđeno je 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

No, nema opuštanja, jer za sutra već najavljuju novu raciju. Kažu da će u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja prometnih prekršaja policijski službenici na području Policijske uprave karlovačke u srijedu 13. lipnja provoditi pojačani nadzor u prometu i tom prilikom nadzirati i kontrolirati:

– nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje,
– korištenje sigurnosnog pojasa,
– nepropisnu brzinu kretanja vozila.

Iz policije pozivaju sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu i da se pridržavaju svih propisa i pravila, kako bi bilo što manje stradavanja.(KAportal)