Aktualno Županija

Škola protokola

Hrvatska zajednica županija u partnerstvu s Karlovačkom županijom organizirala jeu utorak, 12. lipnja, Školu protokola u prostoru Aquatike – slatkovodnog akvarija u Karlovcu.
Škola protokola namijenjena je zaposlenicima ministarstava, županija, gradova i općina koji već rade na poslovima protokola ili svima onima koji o poslovima protokola žele znati i naučiti više.
Jednodnevnu edukaciju vodili su Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije i Bernardo Pahor voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije.
Dugogodišnje iskustvo na poslovima protokola predavači su prenijeli kroz radionicu koja se sastoji od teorijskog (povijest protokola, protokolarna pravila, osobni stav i nastup u protokolu) i praktičnog dijela koji uključuje vježbe na konkretnim primjerima te daje mogućnost polaznicima da postavljaju pitanja. Sudjelovanje na radionici bilo je besplatno, a sudionici su po završetku radionice obišli prostor akvarija. Školu protokola otvorio je župan Karlovačke županije Damir Jelić. (kazup.hr)