Aktualno OG sada Ogulin

Učenici Anji Pualić, iz ogulinskog učeničkog doma, dodijeljeno posebno priznanje

Desetu godinu dodijeljena je nagrada “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škola bez nasilja. Dobitnici su Luka Radovanović iz Solina i Dora Svitlanović iz Vinkovaca, a posebna priznanja dodijeljena su Lari Zrilić iz Zadra te Anji Pualić iz Ogulina, o čemu je već OGportal pisao.

Inače, Anja je učenica 3. razreda hotelijersko-turističkog smjera. Njezino humano ponašanje kao vrijednosni uzor u promicanju međusobnog poštovanja i razumijevanja među mladima, značajan je razlog zbog kojega je i nominirana za ovu hvalevrijednu nagradu ispred Učeničkog doma Ogulin.

Nagrada se dodjeljuje 12. lipnja, na godišnjicu tragične smrti Luke Ritza. Uz plaketu i povelju učenici su primili i godišnju stipendiju od 1000 kuna mjesečno.

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, rekla je da će ove godine škole koje su se prijavile na natječaj dobiti po 10.000 kuna za rad na prevenciji nasilja u školama. Istaknula je da je 10 obljetnica dodjele nagrade za toleranciju i nenasilje prilika da se ponovno prenese poruka koju je poslao i Luka Ritz – da Hrvatska treba biti i ostati otvorena i tolerantna zemlja.
“Svaki doprinos prevenciji nasilja je iznimno važan, a dužnost i je obveza svake osobe da reagira na nasilje”, dodala je ministrica. Bravo Anja!