Aktualno Županija

Četvorica osumnjičena za ilegalni prijevoz stranih državljana

“Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca (dvojica stari 43 godine – državljani R BiH i R Hrvatske, 30-godišnji državljanin Sirije i 61-godišnji državljanin R BiH).
Naime, 8., 10. i 11. lipnja na području Karlovca i Ozlja, policijski službenici zaustavili su dva osobna automobila i jedno kombi vozilo, hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima su pronađeni strani državljani. Provedenim kriminalističkim istraživanjem četvoricu muškaraca se sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u vozilima prevozili 21 stranog državljana, u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te uz kaznenu prijavu dovedeni u nadležno državno odvjetništvo”-stoji u današnjem  policijskom izvješću.