Magazin Zabava

Nećete vjerovati koja nacija je kupila najviše ulaznica za Svjetsko prvenstvo!

Organizatori SP-a u Rusiji otkrili su kako su državljani Sjedinjenih Američkih Država kupili zasad najviše ulaznica od inozemnih navijača, iako se njihova reprezentacija uopće nije kvalificirala za ovu nogometnu smotru…
Nogomet možda nije najpopularniji sport u SAD-u niti će to postati u bližoj budućnosti, ali čini se da ima iznimno vjernu publiku. Svjedoči tome pomalo nevjerojatan podatak organizatora SP-a u Rusiji koji su otkrili kako su Amerikanci kupili najviše ulaznica (88,825) od svih inozemnih navijača, iako se njihova reprezentacija uopće nije kvalificirala za Svjetsko prvenstvo!
Podsjetimo, SAD je pod vodstvom Klinsmanna slabo igrao u CONCACAF kvalifikacijama, a kada je Nijemac dobio otkaz to nije puno pomoglo i na kraju je Panama bila ta koja je otišla u Rusiju, a Amerikanci su ostali bez SP-a prvi put nakon 1986. godine.

Iza Amerikanaca najviše karata kupili su ljubitelji nogometa iz Brazila (72,512), Kolumbije (65,234), Njemačke (62,541), Meksika (60,302), Argentine (54,031), Perua (43,583), a na osmom mjestu su Kinezi (40,251) čija se izabrana vrsta također nije kvalificirala.
Izvan konkurencije su ruski navijači koji su imali najbolje uvjete pri kupovini karata pa su ih kupili čak 871,797.
Stvari bi se mogle malo promijeniti nakon petka, kada će ući u prodaju još stotinu tisuća karata… (tportal.hr)