Pogledajte kako je hrvatska zastava od 100 metara razvijena na Trgu pobjede!

VIDEO – OVO SE RIJETKO VIĐA, HRVATSKI NAVIJAČI PREPLAVILI KALINJINGRAD! Pogledajte kako je hrvatska zastava od 100 metara razvijena na Trgu pobjede!

Hrvatski navijači napravili su pravi šou na Trgu pobjede, a pogledajte kako je to izgledalo kada su razvukli veliko zastavu od 100 metara.

“Na putu je bilo sjajno, svako malo smo naletili na neku hrvatsku ekipu. Jedino je bilo malo problema na poljsko-ruskoj granici. Pregled se odužio, ali je na kraju sve bilo, OK,” kazao nam je Damir iz Čakovca.

Igor i Hrvoje su doputivali iz Berlina, a planiraju ići i na ostale utakmice ‘vatrenih’.

“Sve do finala u Moskvi,” kazali su zajedno.

Kalinjingrad je vrlo lijep, premda gotičku arhitekturu narušavaju socijalističke višekatnice. Premda su zbog SP-a podigli cijene, sve je jeftinije nego u Hrvatskoj, osim cijena smještaja koji je ‘odletio u nebo’.

U solidnom restoranu ukusna večera i pivo stoje nešto manje od stotinu kuna po osobi. U gradu prometuju gradski autobusi, trolejbusi i tramvaji. Postoji također i linijski taksi. Hrvatske navijače koji su u grad doputovali u vlastitom prijevozu oduševit će cijene goriva koje su dva i pol puta jeftinije nego u Hrvatskoj. Hrana i piće u trgovinama također su jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Ljubazni volonteri su na svakom koraku i vrlo lako se može doći do svih potrebnih informacija. Stanovnici su otvoreni i prijateljski raspoloženi, a hrvatske navijače su najviše oduševile zgodne Ruskinje.

“Toliko zgodnih djevojaka vidjeli smo jedino u Hrvatskoj,” otkrila nam je skupina HR-navijača.

Rusija veliku pažnju posvećuje sigurnosti, pa je policija na svakom koraku. Posebice u središtu grada i u zonama gdje se okuplja najviše navijača. Dodajmo kako je središte Kalinjingrada potpuno zakrčeno zbog gustog prometa, no takva je situacija uglavnom u svim gradovima domaćinima SP-a.

Dio navijača smjestio se u Zelenogradsku i okolnim mjestima na obali Baltika, 30 km sjeverno od Kalinjingrada. Oni najhrabiji su se okupali u hladnom Baltičkom moru. Taj dio kalinjgradske regije je poznat po kilometarskim pješćanim plažama, a upravo je ovdje i Jantarni – prva ruska plaža s plavom zastavom. (jutarnji.hr)

Facebook Comments