Aktualno Županija

Ubojstvo na području Donjih Stativa, provala u vikendicu, otuđeni janjci…

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za pronalazak mrtvog tijela na području Donjih Stativa te utvrdili da je u večernjim satima 17. lipnja 25-godišnjak provalio u kuću 82-godišnjaka, a u trenutku nasilnog otvaranja vrata, iz unutrašnjosti prostorije, vatrenim oružjem ga je usmrtio 82-godišnjak. Jučer nakon zaprimljene dojave, 82-godišnjak je uhićen te će zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ubojstvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku. Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik državne odvjetnice u Karlovcu.

U razdoblju od 12. do 18. lipnja nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu na području Tržića Tounjskog, vlasništvo 47-godišnjaka te otuđio štapove i pribor za ribolov, kutnu brusilicu i drugo. Materijalna šteta veća je od 4000 kuna.

U razdoblju od 17. do 18. lipnja nepoznati počinitelj je iz ulaza stambene zgrade u gradskoj četvrti Rakovac u Karlovcu otuđio bicikl, vlasništvo 41-godišnjaka. Materijalna šteta veća je od 2000 kuna.

U razdoblju od 1. do 16. lipnja nepoznati počinitelj je iz pomoćnih prostorija na području Žakanja i s livade na području Barilovića otuđio osam janjaca. Materijalna šteta veća je od 5000 kuna.

Jučer u 15,40 sati u naselju Borlin dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg upravljao je 60-godišnjak koji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u teretni automobil karlovačkih registarskih oznaka s priključnim vozilom, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak. U pokušaju izbjegavanja naleta teretnim vozilom 63-godišnjak je sletio van kolnika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 60-godišnji vozač protiv kojeg će biti proslijeđen optužni prijedlog.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je ukupno jedanaest kaznenih djela, te jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira.