Aktualno Sport

‘Oni dominirali!? Ja sam samo vidio kako Argentinci padaju po podu i plaću kao curice’

VATRENI U ‘ŠOKU’ NAKON ŠTO JE ČUO IZJAVU ARGENTINSKOG IZBORNIKA ‘Oni dominirali!? Ja sam samo vidio kako Argentinci padaju po podu i plaću kao curice’

Mario Mandžukić, iako je dugo u nacionalnoj vrsti, doživio je najveći pobjedu u reprezentativnoj karijeri.
– Svaka pobjeda je lijepa, a ova je nešto posebno. Svaka se pamti, tako i ova.

Prije utakmice puno je bilo govora o Messiju, a zaustavili ste ga tako da ga se nije bilo vidjeti.

– Momčadski smo to odradili kako smo se dogodili, ovaj put momčad je ta koja je „man of the match“.

I vi ste imali šanse koje niste zabili, mogao je rezultat biti i veći.

– Ne da mi se više ponavljati, ne znam što vama treba, da ja zabijem dva gola…
Navijamo da zabijate.

– Ja navijam da Hrvatska pobjeđuje. Bilo to s mojim golovima ili bez mojih golova, ja sam jednako sretan.

Prvi cilj je ostvaren, kako gledate na daljnje ciljeve?

– Ova utakmica je bila jedan od pokazatelja da se možemo nositi sa najboljima. To nam je potvrda. Naravno da imamo još sigurno neke stvari za odraditi, trenirati, neke sitnice možda popraviti, ali s Argentinom smo potvrdili da možemo igrati s najboljima. Ostat ćemo glavnom na zemlji. Dobro je sve.

Među navijačima je euforija, teško će biti ostati na zemlji.

– Neka oni slave, nama je drago da se Hrvati vesele. Mi nemamo toliko vremena za veselje, znamo što nas čeka. Nije nam cilj samo proći skupinu, imamo još nešto za poslije, ali idemo korak po korak, na dobrom smo putu.
Šime Vrsaljko je govorio zadovoljstvu:

– Moje srce ne može opisati kako se sada osjećam, ovo je nešto predivmo, igramo za svoje obitelji, za svoj narod, za sve koji su nas došli bodriti ovdje i diljem svijeta, koji vole Hrvatsku. Zasluženo smo pobijedili, bili smo bolja momčad. Ništa još nismo napravili, bit ćemo koncentirati do kraja. Sigurno da ima nekih stvari koje se mogu i poboljšati, ali to je zalog za nešto više što možemo napraviti na ovom turniru.

Sampaoli je rekao da su zapravo oni dominirali.

– Možda je on gledao neku drugi utakmicu, ja sam samo vidio kako Argentinci padaju po podu i plaću kao curice. Bili smo bolji, a oni će se morati dobro potruditi, ako upoće uspiju proći u drugi krug. Nama su vrata širom otvorena, daj Bog da doguramo što dalje. Kako su golovi padali naši su navijači bili sve glasniji, a njihovi sve tiši. Ponosan sam što nosim dres hrvatske reprezentacije, ovo je pobjeda svih, ne samo onih koji su igrali. O Luki neću ni pričati, bez takvih kao on nogomet ne bi bio zanimljiv. (jutarnja.hr)