„Dan ljubaznosti u prometu“

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac će 3. srpnja 2018. provoditi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

Ovu aktivnost policija provodi u suradnji s Gradom Karlovcem i to na način da će pripadnici prometne jedinice mladeži 3. srpnja 2018. od 9 do 13 sati na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati će se evidentirati te će se metodom slučajnog izbora odrediti 10 vozača kojima će 11. srpnja 2018. biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.

 

Facebook Comments