Aktualno Županija

Braća po alkoholu – gotovo jednako pijani vozač motocikla i biciklist zbog jurnjave teško ozlijeđeni u dvjema nesrećama

Alkohol i rubno kamenje uz cestu bila su kobna kombinacija za vozača bicikla i motociklista koji su se pošteno razbili jučer u Karlovcu. U jutarnjim satima, oko 9.20, 50-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg, upravljao motociklom i kretao se Riječkom ulicom u smjeru centra grada.

– Dolaskom kod kućnog broja 11, zbog neprilagođene brzine u lijevom nepreglednom zavoju izgubio je nadzor nad motociklom te je udario u rubni kamen i sletio van kolnika, nakon čega je udario u metalnu ogradu. U prometnoj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozlijede, a protiv njega slijedi optužni prijedlog te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – javili su iz policije.

U popodnevnim satima, oko 16.05 sati 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg, upravljao biciklom i kretao se ulicom Alfreda Krupe

– Dolaskom do kućnog broja 5 u navedenoj ulici, gdje cesta čini nizbrdicu, zbog nepropisnog kretanja, bočnom stranom biciklom udario je u rubni kamen, nakon čega je pao na kolnik uslijed čega je zadobio teške tjelesne ozlijede. Protiv vozača bicikla slijedi optužni prijedlog te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – kažu u policiji.  (KAportal.hr)