Grad Karlovac ponovo mijenja ustroj – Razdvajaju se upravni odjeli za razvoj grada i gospodarstvo

Umjesto  deset upravnih odjela i službi, koliko je imao nešto manje od godinu dana, Grad Karlovac ubuduće će imati jedan odjel više jer će Upravni odjel za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove biti razdvojen na onaj za razvoj grada i EU fondove, te za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

Odluku o izmjeni ustroja sutra treba donijeti Gradsko vijeće, a gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj je pressici, pojašnjavajući razloge, naveo da dolazi vrijeme koje pred gradsku upravu stavlja nove zahtjeve i poslove s nacionalne razine, ali i vezane uz financiranje iz EU.

– Pripremili smo puno projekata koji su u fazi ocjenjivanja – vjerujem da će velik broj proći – dok za neke, poput Edisona, čekamo natječaje. Financijska perspektiva EU do 2020. ide svome kraju, operativni planove također se bliže kraju i mi do tada moramo maksimalno iskoristiti prilike koje nam se pružaju. Već sad je vidljivo da financijska perspektiva EU 2021-2027. će pred nas staviti neke potpuno nove zahtjeve i da bismo bili spremni, moramo već sada akceptirati sve što nas očekuje i na razini Uprave i konkretnih zaduženja posložiti sustav. Grad je učinio puno po pitanju EU novca, ali možda smo malo previše vremena trošili na soft projekte. Ne kažem da su loši, dapače, ali se pokazuje da su postojale neke veće mogućnosti, pogotovo kod prekograničnih suradnji i jedan od razloga ovog preustroja je da u sljedeće dvije godine vidimo što još možemo napraviti, rekao je Mandić, ocijenivši da je Grad učinio puno, ali da pred sebe stavlja velike zadatke, a prioritet je iskoristiti sve mogućnosti povoljnog, jeftinog novca iz EU.

Najavio je da će ovaj put puno dublje ući u sistematizaciju radnih mjesta u Gradskoj upravi, te zaključio kako će novi ustroj pokazati spremnost uprave da odgovori svim zahtjevima koji su pred njom.

– Naša ambicija je i dalje ista: želimo grad razvijati ne samo u dijelu naše komunalne svakodnevice, nego i svemu onome gdje možemo iskoristiti sve mogućnosti koje pružaju EU fondovi, poručio je Mandić.(KAportal)

Facebook Comments