Aktualno OG sada Ogulin

Na današnji dan pala prva žrtva s područja bivše općine Ogulin

Prošlo je točno 27 godina, od 22. srpnja 1991. godine, od jutra kada je u 5 sati počeo je prvi minobacački napad na Josipdol. Pobunjeni četnici su iz pravca Vojnovca i Plaškog gađali Policijsku postaju u Josipdolu, koja je tada bila smještena u Hotelu Josipdol, te benzinsku postaju. Postrojbe MUP-a pod zapovjedništvom Jose Turkovića, zapovjednika tadašnje postrojbe Specijalne policije iz Ogulina, te pripadnici ZNG-a bataljuna Klek pod zapovjedništvom Mike Kolića odbile su napad.

Na žalost, toga dana pala je i prva žrtva s područja bivše općine Ogulin. Bio je to Ivica Cindrić (Piva), rođen je 16. svibnja 1967. koji je bio pripadnik policijskih postrojbi.

Danas je njegov grob na Sv. Petru, uz članove obitelji, posjetila  delegacija Grada Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović i  predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, članovi udruga proizišlih iz domovinskog rata, suborci i prijatelji,  odajući počast polaganjem cvijeća i zapalivši svijeće.

Sa Sv. Petra sudionici su se uputili do Trga Hrvatskih rodoljuba gdje su odali počast svim poginulim braniteljima našeg kraja.

Nakon toga dio sudionika i članovi BK Frankopan uputili su se do Oštarija gdje su odali počast kod spomenika Siniši i Zrinku Renduliću. Planiran je i odlazak u Sabaljsku Dragu, na mjesto pogibije Ivice Cindrića Pive i otkrivanje spomen ploče, te na Pitomi Javor. U dvanaest sati u župnoj crkvi na Cerovniku bit će služena sveta misa.