Aktualno Županija

Najveća poslijeratna investicija u Saborskom

Općina Saborsko u iščekivanju je realizacije najvećeg gospodarskog projekta od poslijeratne obnove mjesta, a radi se o gradnji velikog turističkog kompleksa – autokampa, smještajnih kapaciteta u okviru bungalova, restorana, pa čak i bazena i skijališta.

Investitor je Ivan Mataković koji je Karlovačku županiju na turističku kartu Europe stavio svojim autokampom Slapić na obali Mrežnice u Brigu, a zemljane radove izvodi građevinsko poduzeće “Venera” iz Karlovca.

Mataković za KAportal nije želio otkriti previše detalja ovog, za Saborsko značajnog turističkog projekta, već je samo rekao da to zasad “nije vijest, ali će biti vijest”.

– Ovo je dugoročna investicija a izgradnja bi mogla trajati čak i petnaest godina. Napravljeni su zemljani radovi, bageri su poravnali teren, projektna dokumentacija je gotova i dozvole su dobivene, no sad smo ipak koncentrirani na turističku sezonu koja je u tijeku i kamp Slapić, rekao nam je Mataković. Na upit ima li ovo područje turistički potencijal rekao je samo da su ga to pitali i kad je otvarao Slapić. Saborsko se naslanja na Nacionalni park Plitvička jezera pa bi ovom konceptu turistički kompleks mogao postati prava meka za strane goste.

U toj, prvoj fazi mogao bi biti otvoren autokamp, a svi ostali sadržaji, a plan je prilično ambiciozan, u nekom budućem razdoblju. (KAportal.hr)