Aktualno Županija

Sporazum o razminiranju

Župan Karlovačke županije Damir Jelić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan potpisali su u srijedu, 25. srpnja, u prostoru Karlovačke županije, Sporazum o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta na području Karlovačke županije.
Ovim Sporazumom Karlovačka županija ulaže 350 tisuća kuna vlastitih sredstava, a Hrvatski centar za razminiranje ostatak do procijenjene vrijednosti nabave za ovaj projekt, u visini 1.308.375,00 kuna (s PDV-om).
Radi se projektu razminiranja „Općina Saborsko – Gospodarske jedinice Titra Javornik“ Hrvatskih šuma, Uprave šuma Ogulin, na području Ličke Jasenice, općina Saborsko, ukupne površine od 116.300 kvadratnih metara. Kako je tom prigodom naglasio ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan ovaj bi projekt trebao krenuti u realizaciju u rujnu ove godine.

Župan Damir Jelić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan potpisali su Sporazum o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta na području Karlovačke županije.

Potpisivanju su nazočili i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić.