Aktualno OG sada Ogulin

Novi izbori na jesen-SDP-ov Jurica Pribanić nezadovoljan odlukom nezavisne liste

Mještane mjesnog odbora Sv. Petar – Pušakrići na jesen očekuju novi izbori. Naime,  propao je i treći, posljednji pokušaj konstituiranja Vijeća ovog mjesnog odbora. Razlog tome je što niti jedan kandidat nije dobio potrebnu većinu glasova. Odnosno, Jurica Pribanić (SDP) i Sanja Grdić (HDZ) dobili su svaki po tri glasa, jer je vijećnik s nezavisne liste Matija Puškarić (Butan) i po treći put odbio dati podršku jednom od kandidata.

Jurica Pribanić za OGportal je izjavio da je zbog toga došlo jer je nezavisni vijećnik tri puta bio suzdržan, te im je rekao da on neće sa svojih 42 glasa odlučivati o predsjedniku  i neka se dogovore HDZ i SDP.

“Mi smo predložili da svako od nas, Sanja Grdić i ja, budemo predsjednici svaki po dvije godine, no HDZ je to odbio. Nezavisna lista Željka Stipetića ponijela se vrlo nekorektno prema svojim političkim partnerima, SDP-u, gdje u Gradskom vijeću imaju većinu, a bilo je dogovoreno da će se podržati kandidat sa većim brojem glasova. Tako je bilo i u Mjesnom odboru Prapuće- Zagrad,  gdje je nezavisni vijećnik Igor Stošić koji je dobio više glasova,  dobio i potporu SDP-a, te je izabran za predsjednika. No, ta je potpora nezavisne liste u našem mjesnom odboru izostala, što smatram krajnje nekorektnim potezom. Čak to mogu osobno nazvati bezobraznim činom”-rekao nam je Jurica Pribanić.

“HDZ je dobio najveći broj glasova na ovim izborima. Kandidati nisu prepoznali niti jednu stranku pa nismo imali nikakvog uspjeha. Na izbore ćemo krajem desetog, ili početkom jedanaestog mjeseca”-izjavila je,pak,  Sanja Grdić.

Da neće nikoga podržati, Matija Puškarić potvrdio je OGportalu kada smo pisali o drugom pokušaju konstituiranja Vijeća Mjesnog odbora Sv. Petar-Puškarići.

 

https://ogportal.com.hr/2018/06/30/propao-i-drugi-pokusaj-konstituiranja-mjesnog-odbora-sv-petar-puskarici/