Aktualno OG sada Ogulin

Sigurnosno stanje je na zadovoljavajućoj razini

U proteklih tridesetak dana, OGportal i Radio Ogulin objavili su nekoliko priloga o migrantima kojih je i na našem području sve više. Imaju li stanovnici razloga za zabrinutost i kakva je situacija na terenu, odgovorili su nam iz Policijske uprave karlovačke. U priopćenju stoji:

“U proteklom razdoblju policijski službenici PP Ogulin su prilikom postupanja na navedenom području evidentirali 1 kazneno djelo za koje postoji osnova sumnje da je počinjeno od strane osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu utvrđena je osnovana sumnja da su osobe koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku počinile kazneno djelo „Narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora“ opisanog u čl. 141 st.1 Kaznenog zakona te su predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.
Za sva ostala kaznena djela za koje građani javnim pogovorom imaju saznanja ili sumnje da su ih počinili migranti, obavještavamo Vas da policija ne raspolaže operativnim saznanjima koja bi osobe u nedozvoljenom boravku u Republici Hrvatskoj dovele u vezu s takvim kaznenim djelima, uz napomenu da se tijekom ove godine na području Policijske postaje Ogulin bilježi pozitivan trend smanjenja broja kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, a isto tako i otkrivenost počinitelja tih kaznenih djela u čijoj ukupnoj masi u neznatnom dijelu sudjeluju osobe koje su bile u nezakonitom boravku u Republici Hrvatskoj.
Iako je u posljednje vrijeme uočena zastupljenost nezakonitog kretanja ili boravka osoba migranata na skoro cijelom području Policijske postaje Ogulin, pa tako i u navedenim mjestima Kukača, Hreljin Ogulinski, Jasenak i Drežnica možemo reći da je sigurnosno stanje na području karlovačke županije na zadovoljavajućoj razini, te ovim putem molimo naše građane/ Vaše slušatelje da ukoliko imaju saznanja o kretanju migranata ili druga saznanja vezana za sigurnost, da se obrate policijskim službenicima koji će poduzeti sve potrebne mjere i radnje.
S poštovanjem,
Policijska uprava karlovačka”.