Aktualno Županija

Karlovačke škole će učenike dočekati dodatno uređene – Švarča novih učionica, Grabrik i parketa u sportskoj dvorani

– Veseli da je uzrok radova u OŠ Švarča povećan broj učenika, 20 više, zbog čega uređuju dodatnu učionicu za prvašiće; tri su ih razreda po 22 učenika. U ovoj je školi najveći porast broja učenika, a jedan od razloga vjerojatno je i program produženog boravka, koji će od jeseni imati još jednu grupu. Ova ulaganja su dobra za našu djecu, ali i mlade obitelji da ostanu ili dođu u Karlovac, kazala je dogradonačelnica Andreja Navijalić za današnjeg obilaska škola u Grabriku i na Švarči.

OŠ Švarča, osim dodatnog prostora za prvašiće i učenike u produženom boravku, dobit će i učionicu za informatiku koja je sada obavezna za učenike petih i šestih razreda. Škola Grabrik, osim podova u dvjema učionicama i uređenih sanitarija i u prizemlju i na katu, ima i ljepšu sportsku dvoranu.

– Uređena je podloga u dvorani, odnosno, brušen i lakiran parket, te izvučene crte za sportove i preostaje nam još samo dotjerivanje i čišćenje, te postavljanje švedskih ljestava na zid. Svi će radovi biti obavljeni na vrijeme i 3. rujna učenici će moći normalno u školu i dvoranu, kazala je ravnateljica Željka Škot, dodavši da je za radove vrijedne 447.000 kuna, uz Grad, dio novca osigurala sama škola od iznajmljivanja dvorane.

A do novca potrebnog za uređenje i opremanje škola Grad nastoji doći i iz drugih izvora pa je tako i cjelovita energetska obnova OŠ Švarča bila znatno potpomognuta iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.

– Energetski su obnovljene i škole Skakavac i Dubovac, očekujemo obnovu PŠ Tušilović, čekamo odgovor za OŠ Banija, a na novi raspis natječaja ćemo prijaviti škole Turanj i Braća Seljan jer sredstva koja uštedimo na energentima možemo ulagati u programske aktivnosti. Kada iz prostora OŠ Braća Seljan iseli MIOŠ, škola će prijeći na rad u jednoj smjeni, a vidjet ćemo i mogućnosti za to u OŠ Dragojle Jarnević, rekla je Navijalić. (kaportal.hr)