Aktualno Županija

Tijekom kolovoza slunjski Crveni križ provodi razne zabavne aktivnosti za mališane i starije

U sklopu Dana grada Slunja za mališane i starije organizirana je jednodnevna manifestacija Sportski ujedinjeni u zdravlju. Tom prigodom okupili su se sportski klubovi i udruge sa područja Slunja-Crveni križ Slunj, DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj s ciljem da se djeci približi aktivnije bavljenje sportom radi poboljšanja i održavanja zdravijeg načina života od namjanje dobi. Na manifestaciji je sudjelovalo četrdesetak djece koji su se uz igru i druženje zasladili sa zdravom voćnom salatom.

U nedjelju povodom Dana Slunja, Crveni križ Slunj sudjelovao je sa svojim korisnicima Rekreativnog kutka na Izložbenom korzu gdje je imao svoj štand na kojem su postavljeni razni zanimljivi proizvodi poput torbi, ruksaka, magneta i ostalih rukotvorina koje izrađuju vrijedni korisnici Rekreativnog kutka “Dodajmo život godinama” za starije osobe. Crveni križ Slunj osvojio je treće mjesto za izložbeni štand.

Ovoga kolovoza u Slunju je u tijeku i projekt “Sigurnost na vodi” financiran od Hrvatskog Crvenog križa Slunj, koji će 30-tak mališana tijekom sljedeća dva tjedna podučavati tehnikama plivanja pod stručnim vodstvom kineziologa Mateja Barića i Darka Jerkovića.(KAportal)