Aktualno OG sada Ogulin

Erste banka bez prethodne najave svojim klijentima omogućuje podizanje gotovine do 20 tisuća kuna, ili do 5 tisuća eura

Jedan naš sugrađanin, koji trenutno živi u SAD-u, prošlog je tjedna  u prijepodnevnim satima namjeravao sa svog računa u ERSTE banci Ogulin podići iznos od 40-ak tisuća kuna. U banci mu je kazano da podizanje iznosa većeg od 10 tisuća kuna treba prije najaviti i napomenuli  da po svoj novac dođe u utorak. Gospodin, ogorčen što ne može doći do svog novca, upoznao nas je sa tim slučajem.

Ovo nije prvi put da se klijenti žale da ne mogu do svog novca, a posebno kada je riječ o štednji građana i tako, za jednu banku,  malim iznosima. S obzirom da nam je sasvim nelogično da se namjera za podizanje iznosa većih od 10 tisuća kuna treba posebno najaviti, poslali smo upit u Erste banku i zamolili  za pojašnjenje tih pravila.

U odgovoru koji je jučer stigao na email OGportala stoji:
“Iako konkretan slučaj ne možemo komentirati, načelno možemo reći da Erste banka bez prethodne najave svojim klijentima omogućuje podizanje gotovine u poslovnicama do 20.000,00 kn, odnosno do 5.000,00 eura. U slučaju da klijent želi podići gotovinu u nekoj drugoj valuti, ili većeg iznosa od navedenog, tada je potrebna najava od barem jednog radnog dana. Treba napomenuti, kako je, ovisno o konkretnoj situaciji, moguća isplata i viših iznosa sredstava bez najave.

Sve navedene informacije klijentima javno su dostupne i istaknute na vidljivom mjestu u svakoj poslovnici te na internetskoj stranici Erste banke na www.erstebank.com.”