Aktualno OG sada Ogulin

Naučite glagoljicu

U utorak, 14. kolovoza 2018. s početkom u 18.30 sati u Frankopanskom kaštelu održat će se radionica kreativnog učenja glagoljice za djecu predškolskog i školskog uzrasta naziva „Muzejska glagoljarnica“. Cilj ove radionice je kroz igru i kreativne aktivnosti naučiti djecu staroslavenskom pismu glagoljici, kojom su pisali i Frankopani, osnivači grada Ogulina.

Glagoljica je pismo koje čini vrijedan segment nematerijalne kulturne baštine šireg ogulinskog područja, a Zavičajni muzej Ogulin u suradnji s udrugom “Oštarski glagoljaši” želi oživjeti spomen na ovaj vrlo značajan element povijesti i kulture našega kraja.

U godini kada se obilježava 900. obljetnica od prvog pisanog spomena Knezova Krčkih, Frankopana, prigodno je dati pažnju upravo glagoljici i time se vratiti u neka davna vremena kada nije bilo GIF-ova, smajlića i drugih modernih komunikacijskih pomagala.

Radionicu će voditi članice udruge “Oštarski glagoljaši” Andrea Radojčić i Mirjana Grubišić, s kojima će djeca izraditi a potom i odigrati igru memory na glagoljici, zaigrati poučnu igru Opsada Glagoljgrada, složiti puzzle na glagoljici i izraditi privjeske od gline s inicijalom na glagoljici.

Radionica je besplatna za sve sudionike.