Aktualno OG sada Ogulin

Uskoro dobivamo Trg generala Petra Stipetića?!

OGportal, odnosno Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, uputila je početkom travnja gradonačelniku Daliboru Domotroviću i Komisiji za imenovanje ulica i trgova grada Ogulina, prijedlog da se jedan trg u Ogulinu imenuje po nedavno preminulom generalu Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova uputila je poziv za otvoreno internetsko savjetovanje, te pozivaju svu zainteresiranu javnost da dostavi svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na Nacrt prijedloga Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu.
Naime, Komisija za imenovanje ulica i trgova, nakon dostavljene inicijative, utvrdila je Nacrt prijedloga Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu – Trg Petra Stipetića.
Lokacija predloženog trga nalazila bi se na dijelu ulice Ivana Gorana Kovačića i to od raskrižja s ulicom Ivana bana Mažuranića do Trga hrvatskih rodoljuba uključujući dio ulice Bernardina Frankopana.
Sastavni dio Nacrta prijedloga Odluke je grafički prikaz Trga Petra Stipetića. Do promjene bi došlo na slijedećim adresama: Ivana Gorana Kovačića 1, 2, 3, i 5.

Inače, sukladno Zakonu o naseljima ime naselja, ulice i trga određuje skupština općine uz pribavljeno mišljenje mjesnih zajednica na čijem području se nalazi naselje, ulica odnosno trg. Konačnu odluku o nazivu novog trga donosi Gradsko vijeće Grada Ogulina nakon prethodno pribavljenog mišljenja Vijeća Mjesnog odbora Ogulin.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s Nacrtom prijedloga Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu i dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga te eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Mišljenja, prijedloge i prijedloge zainteresirana javnost može podnesti sve do 24. kolovoza ptem e-mail adrese [email protected].
Nakon provedenog postupka savjetovanja bit će sastavljeno izvješće koje će sadržavati prihvaćene i neprihvaćene primjedbe i prijedloge iz rasprave, a biti će objavljeno na službenoj Internet stranici Grada.

Smatramo kako je ovaj veliki domoljub i čovjek, rodom Ogulinac, general Hrvatske vojske zaslužio da u rodnom gradu ima svoj trg, pa vjerujemo da će tijekom ovog otvorenog internetskog savjetovanja zainteresirani građani podijeliti naše mišljenje i podržati prijedlog.