Aktualno OG sada Ogulin

Za vikend toplo, na moru pravo ljeto

Iako ovaj vikend donosi nešto nestabilnije vrijeme uz grmljavinske pljuskove, to ipak ne znači da će tako biti posvuda. Najveća vjerojatnost za njih u subotu je u unutrašnjosti Dalmacije i Lici i to već od sredine dana. Poslijepodne ih očekujemo lokalno u zapadnoj Slavoniji, na Kordunu, Banovini i u Posavini.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u unutrašnjosti Istre i gorju ostaje suho uz malo oblaka lijepog vremena. U nedjelju slično. U zaobalju i Lici popodne pljuskovi, a tek rijetko poneki još duž Posavine koji zaluta iz susjedne Bosne i Hercegovine. Najviša dnevna temperatura u subotu bit će oko 30°, u nedjelju još malo toplije – do 32° u Baranji i Srijemu. Naravno, u Lici i Gorskom kotaru ugodnije- do 28°. Umjeren sjeverac donosit će svježinu.

Ako ste već na moru ili tek planirate odlazk, pretit će vas pravo ljetno vrijeme. Vikend sunčan i vruć, oko 31° na sjevernom dijelu Jadrana, do 33° u makarskom primorju i na južnodalmatinskim otocima. U poslijepodnevnim je satima uz jaču naoblaku moguć kratkotrajan pljusak ili slaba kiša i to uglavnom oko Zadra, Šibenika i Makarske, rijetko i na dubrovačkom području. Ali to će biti pravi ljetni pljusak. Slobodno se sklonite do prvog suncobrana, bit će i više nego dovoljan. Osvježenje će u subotu ujutro donositi slaba bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar.

U nedjelju će pod sjevernim Velebitom zapuhati umjerena bura i proširiti se gotovo do juga zemlje i malo ojačati. Na udare jaku buru očekujemo u Velebitskom kanalu i Kvarneriću. Podno Biokova i južnog dijela Velebita ne očekuju se jaki udari.