Aktualno Županija

Sve više turista posjećuje Karlovac, a kada su u pitanju ocjene restorana jednoglasni su koji im je najbolji

Izuzetno dobri ovogodišnji turistički rezultati nagnali su nas da provjerimo i što sve brojniji turisti misle o ponudi u našem gradu. Krenuli smo s restoranima, gdje je ispalo da među gostima našeg grada trenutačno nema nedoumica – po ocjenama na TripAdvisoru izuzetno uvjerljivo na vrhu ljestvice je restoran Kalvarija.

Iako pomalo “izvan ruke” i uobičajenih kretanja turista u našem gradu, Kalvarija je tako nedugo nakon otvaranja u kratko vrijeme stekla popriličnu reputaciju pa trenutačno ima 67 recenzija i, što je prava rijetkost, svih 67 daju joj odličnu ocjenu.

Od Slovenaca koji je koriste za poslovne ručkove, preko Poljakinje koja tvrdi da nigdje na svijetu nije kušala bolju janjetinu pa do Amerikanca koji je ispisao poduži panegirik Kalvariji, čini se kako je ovaj restoran koji vjerojatno nisu još iskušali ni mnogi Karlovčani, zaista novo malo gastronomsko središte grada na četiri rijeke. Uostalom, jedna zadovoljna gošća ističe kako se mora vratiti u Karlovac baš zbog Kalvarije!

Na trećem mjestu na ljestvici TripAdvisora nalazi se Kastel na Starom  gradu Dubovcu. Po prosjeku ocjena je i nešto bolji od Kostanjca, ali zbog relativno malog broja recenzija (46) ova ga stranica trenutačno svrstava na treću poziciju. Gosti hvale Kastel, posebno njegov upečatljiv ambijent, ali i hranu te ljubaznost osoblja, a jedina ozbiljna kritika također se odnosi na dugo čekanje na hranu, iako je kod Kastela to zasad i usamljen slučaj.

Slično je i s četvrtim i petim mjestom. Zahvaljujući velikom broju recenzija (127) četvrto mjesto drži Tiffany. Iako ga mnogi još uvijek hvale, posebno pizzu, za koje neki od gostiju tvrde da je među najboljima koje su probali u životu, u posljednje vrijeme ima i nešto veći broj negativnih kritika, a vlasnik bi trebao obratiti pozornost na nekoliko vrlo ozbiljnih kritika na račun neljubaznosti osoblja. Peto mjesto drži restoran M-90 koji ima bolji prosjek ocjena, ali i malo (30) recenzija. Gosti ga uglavnom hvale, većih kritika nema.

Do desetog mjesta redom su se još, po mišljenju turista, svrstali Lovački Rog, Doris, Mandić, Slatki centar i Scooby Doo. Vrijedi u pozitivnom kontekstu spomenuti i restoran Vami, koji je na prvom mjestu liste restorana u kojima se jede jeftino.

Na drugom kraju ljestvice posljednje mjesto drži Rustique, ali s tek dvije ocjene što ipak nije dovoljno za relevantnu procjenu zadovoljstva gostiju pa se može reći kako najnezadovoljniji mogu biti u restoranu Lana Korana, koji ima 22 ocjene – među njima je po 5 ocjena “odličan” i “vrlo dobar”; ali i čak 9 ocjena “užasno” i 3 ocjene “slabo”.

No, ima i dobrih vijesti za ovaj restoran. Baš kao što neki restorani s vrha ljestvice u posljednje vrijeme imaju i nekoliko lošijih ocjena, jednako tako Lana Korana ove godine nije baš često recenzirana, vjerojatno zbog svog slabog plasmana na ljestvici turisti nisu skloni odabrati je za ručak ili večeru, ali oni koji to ipak učine ostavljaju pozitivne kritike – nadamo se da to znači da su u restoranu ozbiljno shvatili prigovore koje su dosad dobijali.(KAportal)

KAportal.hr