Aktualno OG sada Ogulin

Policija o nedjeljnoj tučnjavi u Otoku Oštarijskom

Jučer smo na našem portalu prenijeli vijest kolega sa KAportala o masovnoj tučnjavi u  ogulinskom naselju Otok Oštarijski. U vezi tog događaja danas se u posebnom priopćenju oglasila PU karlovačka. Prenosimo sadržaj:

“U nedjelju 19. kolovoza oko 19 sati u Oštarijama kod kuće 53-godišnjakinje došle su četiri muške osobe u dobi od 22 do 59 godina te jedna maloljetna osoba koje su metalnim i drvenim predmetima razbile stakla na prozorima i vratima kuće te unutar kuće napali zatečene ukućane. Tom prilikom vlasnica kuće teško je ozlijeđena dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Prilikom postupanja policijskih službenika na mjestu događaja došlo je do prisile prema tri policijska službenika od strane četiri ženske i jedne muške osobe koja je ujedno i prijetila policijskim službenicima.

Samom događaju prethodio je fizički sukob dvojice muškaraca (24 i 22 godine) na parkiralištu pored ugostiteljskog objektom u Josipdolu, a kojim povodom je 22-godišnjak prijavio 24-godišnjaka da mu je uporabom sile oduzeo mobitel.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništvo, prijetnja, prisila prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda i teška tjelesna ozljeda u pokušaju policija podnosi kaznenu prijavu. Ujedno, šest muških osoba, od kojih i jedan maloljetnik, predani su pritvorskom nadzorniku te će biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo, odnosno maloljetna osoba sucu istrage Županijskog suda, dok za jednom muškom osobom policija još uvijek traga.”