Aktualno Županija

Karlovačka županija očekuje polumilijuntog gosta

Kretanja u turizmu u Karlovačkoj županiji sve su bolja, a to potvrđuje i podatak da će polumilijunti gost ove godine ‘stići’ dva tjedna prije nego li je to bilo lani. Ovu informaciju medijima je potvrdio je županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak. Pročelnik otkriva kako ovogodišnji trendovi pokazuju da ćemo imati dvoznamenkasti rast koji se također dogodio i prošle godine. Tako očekujemo da ćemo u totalu do kraja godine prijeći sigurno brojku od 600 tisuća noćenja. Prošle godine na dan 16.9. imali smo pola milijuna noćenja u Karlovačkoj županiji, a tu brojku ove godine očekujemo već negdje oko 1.9., kaže Fanjak.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine Ogulin je zabilježio 17,82% ostvarenih noćenja više, nego u prvih šest mjeseci u 2017. godini. Prosječno trajanje noćenja se u prvih šest mjeseci 2018. godine također produžilo. U prvih 20 dana srpnja na području našeg grada zabilježeno je 11,75% noćenja više nego je bilo prošle godine u istom periodu, te 15,1% dolazaka više.

Vjerujemo kako će sportska događanja ovog vikenda – Streetball Ogulin u organizaciji KK Ogulin, te Formula driver utrka u organizaciji AK Klek, svakako pridonijeti još većoj popunjenosti naših smještajnih kapaciteta te promociji našeg grada i prirodnih ljepota koje nas okružuju.