Aktualno OG sada Ogulin

Od ponedjeljka- “punom parom”

Nakon dugog niza godina, ogulinski vrtić radio je i u kolovozu. Naime, na osnovu provedene ankete u kojoj je 14 roditelja iskazalo potrebu, Upravno vijeće donijelo je odluku da djelatnici vrtića u to vrijeme, ove godine, ne koriste kolektivni odmor, već rade.
Od ravnateljice Ivanke Turković doznali smo da je broj polaznika u kolovozu varirao od 7 do 17. Štoviše, bilo je onih koji su anketom iskazali potrebu za vrtićem, a nisu se odazvali. Međutim, bilo je i roditelja koji su iskoristili ovu novinu pa su njihova djeca polazila vrtić u kolovozu. U svakom slučaju, rad je bio organiziran na uobičajeni način, a djeci je u njihovom vrtiću pružena potpuna usluga.
Bez obzira na novopruženu mogućnost, ravnateljica Turković ističe da su mnogi roditelji u ljetnim mjesecima bili na godišnjem odmoru pa su iskoristili olakšicu koja im je pružila mogućnost da plate pola mjesečne cijene vrtića.
Nova pedagoška godina počinje u ponedjeljak, a u vrtić će poći 36-ero novih polaznika. Iako je bilo riječi o tome da će tada svoja vrata otvoriti i novodograđeni dio, do otvorenja ćemo ipak još malo pričekati.
Izvođač radova treba odraditi strojno žbukanje, uređenje podova i zidova, a nakon toga slijedi namještanje prostorija, pa bi djeca s liste čekanja ove jeseni mogla krenuti u vrtić.(radio-ogulin.hr)