Aktualno Županija

Je li raketni inženjer stručan za ravnatelja Razvojne agencije ne tiče se gradske vlasti – u njoj nemaju niti udio, niti upravljačka prava

Grad Karlovac u Razvojnoj agenciji Karlovačke županije neće imati udjela niti će imati ikakva upravljačka prava, pa prema tome ne može niti utjecati na izbor čelnika, u ovom slučaju Vilka Klasana za ravnatelja. Ovo je, naime, na upit SDP-ovog gradskog vijećnika Dubravka Golubića na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća rekao gradonačelnik Damir Mandić zatražen za komentar činjenice da je za ravnatelja ustanove koja bi trebala biti perjanica gospodarskog razvoja Županije izabran vojni umirovljenik, po struci specijalist za vojne raketne sustave i bivši vojni obavještajac.

Golubić je rekao da je Klasan izabran među četiri kandidata, a s govornice Gradskog vijeća Mandića podsjetio da je u više navrata govorio da će inzistirati da se prilikom zapošljavanja, posebno rukovodećih kadrova, gledaju kompetencije, stručnost i iskustvo.

– Kad samo govorio o stručnosti i kompetenciji, iskustvo stojim i dalje kod toga, ali činjenica je da u prostoru javnih poslova svi imamo pravo propitivati i dovoditi u pitanje kompetencije i stručnost. Nastojat ću da ovo ne ostanu načela nego i da bude stvarnost, kod mene se to nije promijenilo, a da li uspijevam ili ne to je podložno, kaže Mandić.

Dodaje da je došlo do novog sustava organizacije razvojnih agencija unutar Republike Hrvatske, pa da je tako i osnovana nova javna ustanova, a stara – d.o.o. u kojem je Grad Karlovac imao udio, u postupku je gašenja.

– U ovoj novoj Grad Karlovac nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na bilo šta. Bilo bi neodgovorno s ove govornice govoriti o čovjeku kojeg ne poznajem, ali vjerujem da ljudi koji su ga izabrali i dali mu povjerenje znaju što rade, zaključio je gradonačelnik. (kaportal.hr)