Aktualno OG sada Ogulin

Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina na Renesansnom festivalu u Koprivnici

U Koprivnici je  održan već tradicionalni Renesansni festival. I ove godine okupio je brojne viteške skupine iz naše domovine (Vitezovi Zelingradski, Red vitezova Ružice grada, Kliški uskoci, Šibenska gradska straža te skupine iz Rijeke, Đurđevca i Koprivnice) i inozemstva (Italija, Slovenija, Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska, Rumunjska, Austrija, BiH). Ovogodišnji festival, 13. po redu, u subotu, 25. kolovoza posjetili su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina.
“Bilo je teško razgledati u jednome danu, od ranih prijepodnevnih do kasnih večernjih sati, sve aktivnosti, štandove i radionice koje je Festival nudio. Glavna tema Festivala bila je Tajne željeza – taljenje željezne rudače u glinenim pećima. Nakon postrojavanja Kraljevske svite i vitezova u središtu grada Koprivnice, u Gradskim bedemima kralju Ludoviku Anžuvincu predstavile su se sve viteške skupine. Na Kraljevskoj pozornici, uz brojne renesansne plesove i igre prikazala se i lutkarska predstava Princ Žarislav od Kopriva koju su zajednički izveli mali lutkari iz Koprivnice i Ogulina. Posebno je zanimljivo bilo vidjeti kmetsko selo i selo gubavaca, proći kroz drveni labirint, pratiti noćni napad na Grad topovima, vatrenim kuglama i mušketama te jesti i piti hranu iz doba renesanse.
Puni dojmova vijećnici DGV-a već su dogovorili odlazak i na sljedeći Renesansni festival koji je doista najbolji i najveći povijesni festival u Hrvatskoj. Ovom posjetom Koprivnici učvršćena je suradnja DND-a Koprivnica i DND-a Ogulin.
Djeca i voditelji zahvaljuju se sponzorima koji su im pomogli u realizaciji ovog putovanja”- ističu u ogulinskom Društvu Naša djeca.

S njima je u Koprivnici bila i direktorica Turističkog ureda Ogulina Sonja Drašković.