Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik objavio izvješće za prvih 6 mjeseci 2018. godine

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović je na službenim stranicama grada objavio svoje Izvješće za prvu polovicu 2018. godine. Izvješće je strukturirano u skladu s organizacijskom strukturom Gradske uprave koja se sastoji od dva upravna odjela i četiri odsjeka.

U izvješću se navodi kako je nakon prvih pola godine mandata kojeg je obilježio niz prirodnih nepogoda u prvoj polovici 2018. godine fokus rada gradonačelnika i njegova tima bio na uređenju sustava za zbrinjavanje otpada koji je zatečen u izuzetno lošem stanju te na drugim problematičnim projektima kao što je uređenje zgrade Pučkog otvorenog učilišta i dogradnja Dječjeg vrtića Bistrac.

Navodi se kako je puno aktivnosti i vremena bilo je posvećeno Poduzetničkoj zoni, što je urodilo plodom, pa je konačno krenula “punim plućima”. Na sjednici Gradskog vijeća je prihvaćena izmjena prostornog plana, što je bio preduvjet da se nekretnine bivše vojarne Sv. Petar na Poredicama traže u vlasništvo Grada.

Osim toga, u izvješću je navedeno kako je ove godine proračun Grada povećan za 7,2 milijuna kuna, a do kraja godine mogao bi preći i 80 milijuna. Među bitnim projektima na kojima je fokus rada, osim spomenutog završetka adaptacije i stavljanje u funkciju Pučkog otvorenog učilišta i rješavanja zbrinjavanja otpada, su izgradnja ceste Hačko-Bolnička, rješavanje odvodnje u Poduzetničkoj zoni, gradnja obilaznice koja će povezivati dvije poduzetničke zone i rasteretiti promet u gradskom središtu, Retencija Ogulin, izgradnja novog dječjeg vrtića i drugi, a više o njima navedeno je u izvješću. U izvješću je navedeno kako su rezultati racionalizacije gradske uprave provedene prošle godine, od smanjenja broja upravih odjela do korekcija plaća gradskih dužnosnika, službenika i namještenika, vidljivi te je i ovo još jedan razlog za zadovoljstvo.

Glavni cilj rada u proteklom i u narednom razdoblju biti će mu poboljšanje standarda života stanovnika grada Ogulina i to u prvom redu na način da im se omogući zaposlenje u Ogulinu, a time i ostanak u ovom gradu.

Izvješće je dostupno na ovoj poveznici: IZVIJEŠČE