Aktualno Županija

Za nesreću u Vukovoj Gorici kriv Mađar

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Vojnić) i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
U razdoblju od 28. do 29. kolovoza nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u Draganiću i u gradskoj četvrti Dubovac u Karlovcu te otuđio novac, alkoholna i bezalkoholna pića i drugo. Ukupna materijalna šteta veća je do 4000 kuna.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom koja se dogodila 28. kolovoza oko 13.30 sati na državnoj cesti D-3 u mjestu Vukova Gorica. Naime, utvrđeno je da je 35-godišnji državljanin Mađarske upravljao teretnim vozilom britanskih registarskih oznaka i nije se kretao sredinom svoje trake, već je dijelom vozila prešao na suprotnu traku gdje je udario u bočnu stranu osobnog automobila riječkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnjak, a koji je pretjecao spomenuto vozilo. Tom prilikom došlo je do zanošenja osobnog automobila koje je sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 35-godišnji državljanin Mađarske bit će predan pritvorskom nadzorniku te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava.