Aktualno OG sada Ogulin

“Poštujte naše znakove”

U ponedjeljak će se diljem zemlje oglasiti školska zvona. Početak nove školske godine donosi i početak još jedne preventivno represivne akcije „Poštujte naše znakove“ koja će se provoditi i na području PP Ogulin. Cilj ove akcije je zaštita djece i sprečavanje ugrožavanja njihovih života s početkom školske godine, a koja će se tijekom rujna provoditi u zonama osnovnih škola kako bi se pomoglo najmlađim sudionicima u prometu.
Djeca kao pješaci u prometu najčešće stradavaju iz razloga nepažljivog pretrčavanja kolnika i nekorištenja obilježenih pješačkih prijelaza, ali i zbog grešaka vozača koji ne posvećuju dovoljno pažnje na poštivanje pješaka u prometu, a samim time i djece na način da ne poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima su propisane obveze vozača prema pješacima, kao i brzinu kretanja vozila u naseljenim mjestima.
Sigurnost djece u prometu prvenstveno je briga i odgovornost nas odraslih. Na nama je da učinimo sve kako bi djeca uživala u sigurnom i bezbrižnom djetinjstvu.
Stoga, vozači obratite pozornost na naše najmlađe sugrađane i pomozite im da sretno i sigurno pređu put od kuće do škole i obratno.