Aktualno Gastro Magazin

Milka torta

Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.

Potrebni sastojci za 12 porcija:
Biskvit
šećer, 350 grama
bjelanjak, 21 komad
lješnjaci, 300 grama
oštro brašno, 3 žlice

Krema
žumanjak, 21 komad
puding, 3 vrećice (od vanilije)
oštro brašno, 6 žlica
mlijeko, 1 litra
šećer, 100 grama
maslac, 250 grama
šlag pjena, 2 vrećice
mlijeko, 100 ml (potrebno za šlag)
čokolada, 300 grama (Milka)
bijela čokolada, 300 grama (Milka)

Upute po koracima:
Biskvit
Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera. Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo. Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta. Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.

Krema
Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka. Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo. Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac. U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag. Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela.
Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.
Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.
Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima. Prije posluživanja tortu dobro ohladimo. U slast! (finirecepti.net.hr)