Aktualno OG sada Ogulin

Himna grada Ogulina

Naš grad mogao bi uskoro dobiti i svoju himnu. Tako je u tijeku otvoreno internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću vezano uz Nacrt prijedloga Statutarne odluke o dopuni Statuta Grada Ogulina. S obzirom na inicijativu Hrvatskog pjevačkog društva “Klek” Ogulin da se pjesma “Zvone zvona svetog Križa” autora profesorice Marije Magdić i maestra Josipa Magdića, proglasi svečanom pjesmom Grada Ogulina, predloženim Nacrtom prijedloga Statutarne odluke o dopuni Statuta Grada Ogulina u članku 5. dopunjuje se tekst tako da se u 1. stavku dodaje da Grad Ogulin pored grba i zastave ima svečanu pjesmu, te se u stavku 3. precizira da tekst i napjev svečane pjesme Grada Ogulina te način njezine uporabe utvrđuje odlukom Gradskog vijeća.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s Nacrtom prijedloga Statutarne odluke o dopuni Statuta Grada Ogulina i dobivanje stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi, i prijedloga. Rok za podnošenje mišljenja, primjedbi i prijedloga traje do 23. rujna 2018. godine. Pisane zamolbe za sudjelovanje na savjetovanju dostavljaju se na e-mail adresu: [email protected].

Nakon provedenog postupka savjetovanja biti će sastavljeno izviješće u kojem će biti sadržane prihvaćene primjedbe i prijedlozi iz rasprave, a potom će biti objavljeno i na službenoj Internet stranici Grada

OGportal već vam je pružio priliku da poslušate pjesmu koja je predložena za svečanu pjesmu našeg grada. Za sve one koji su to tad propustili, objavljujemo ponovno.