Aktualno OG sada Ogulin

Aktualac-miran i konstruktivan

Nakon dobivenog odgovora o poslovanju i troškovima Gradskog društva Crvenog križa Ogulin, nezavisni vijećnik Boris Grgurić nije bio zadovoljan, pa je rekao da, osim pretjeranog broja korisnika, u njemu nšta nije rečeno.

“Ima još niz nepravilnosti i već sam zatražio nadopunu odgovora”-rekao je Boris Grgurić na današnjoj raspravi na Aktualnom satu.

Nezavisni Juraj Belina upitao je za naknade članovima Nadzornih odbora u trgovačkim društvima u vlasništvu grada. Sanjin Rodić (HDZ) zanimao  se za mogućnosti financiranja pomoćnika u nastavi, a Zlata Kurelac (HDZ)  pitala je za angažiranje vansjkih suradnika, pravnika, koji obavljaju poslove za grad. Željko Stipetić, nezavisni, predsjednik Gradskog vijeća, upito je gradonačelnika za radove na sanaciji prometnice Hačko – Bolnička i odustajanje od izvlaštenja imovine obitelji Kopšiva. Gradonačelnik Domitrović to je potvrdio i, kaže, zatražio drugo rješenje i mišjenje struke. Nezavisni Boris Grgurić zanimao se naknade predsjednicima mjesnih odbora koji su, odgovoreno je, plaćeni prema zakonu i početku mandata.

Hrvoje Magdić (HDZ) osvrnuo se na velik broj nedodijeljenih stipendija, a njegov stranački kolega Ivica Porubić zanimao se da li se provode istražnje radnje u sportskoj zajednici i kako se i po kojoj cijeni nabavljau štandovi za poduzetnike. Gradonačelnik Domitrović rekao je da nema infomacija o istražnim radnjama koje vijećnik spominje, a Daniel Vukelja, njegov zamjenik, pojasnio je kako cijena štanda može biti i niža i kako svatko može birati stolara.

Nikolina Radulović (DSS) nezadovoljna je što joj Županijska uprava za ceste ne odgovara na njena pitanja, a nada se da će grad Ogulin više novca uložiti u nerazvrstane ceste i njihovo uređenje i da će se više pozornosti posvetiti komunalnom redu.

Gradonačelnik Domitrović rekao je da jedino Ogulin od nadležnog ministarstva nije dobio refundaciju troškova za rad zimske službe, iako je to ministar Oleg Butković javno obećao, a morat će se objaviti natječaj za zaošljavanje komunalnog redara, jer ih nema dovoljno.

Milan Sabljak (HDZ) pitao je u kojoj je fazi projekt dogradnje dječjeg vrtića, koji, po riječima gradonačelnika Domitrovića, nakon konačnog “ispteljavanja” situacije  treba biti dovršen do kraja listopada ove  godine.

“Vjerujem da će od 2. studenog biti u funkciji”-zaključio je raspravu gradonačelnik Domitrović.