Potpisani ugovori za javne radove-12 nezaposlenih dobilo posao

Danas su u gradskoj upravi potpisani novi ugovori za zasnivanje radnog odnosa s 12 nezaposlenih osoba s područja grada Ogulina. Nezaposlene osobe su angažirane putem mjere Javni radovi koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), na čiji natječaj se javio Grad Ogulin, a za radove čišćenja i uklanjanja raslinja, stabala, granja i sličnog s javnih i drugih površina na području Grada Ogulinu.

Ugovori su sklopljeni na određeno vrijeme, s rokom od 6 mjeseci, a sredstva za njihove plaće su osigurana od strane HZZ-a.

Ciljne skupine za javne radove, temeljem uvjeta od HZZ-a, bile su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, stariji od 50 godina, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe romske nacionalne manjine, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelja te ostale posebne skupine i teže zapošljive osobe.

Gradu Ogulinu su partneri na projektu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Zavičajni muzej Ogulin, a vrijednost projekta iznosi 300 tisuća kuna.

I prošle godine se Grad Ogulin prijavio na natječaj HZZ-a kad je bilo zaposleno 6 nezaposlenih osoba, također u trajanju od 6 mjeseci. U gradskoj upravi se nadaju da će putem ove mjere barem privremeno olakšati egzistenciju ovim nezaposlenim žiteljima, a oni će zauzvrat kroz idućih 6 mjeseci društveno korisnim radom služiti našoj zajednici.

Oglas za natječaj je bio objavljen u HZZ-u te na Internet stranicama HZZ-a i Grada Ogulina. I ubuduće će Grad koristiti ovakve mjere HZZ-a kako bi i drugim zainteresiranim osobama omogućio prijavljivanje na program javnih radova.

Facebook Comments