Usvojen plan gospodarenja otpadom – jednoglasno

Pod predsjedanjem Željka Stipetića, danas se održava  10. sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, za koju su  predviđene 24 točke dnevnog reda. Upravo je završila   rasprava o prvoj točki, prijedlogu odluke o planu gospodarenja otpadom Grada Ogulina za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

Plan je obrazložio Mladen Klasnić, predstavnik tvrtke Hidroplan, koja je plan izradila. On je iznio  niz pojedinosti vezanih uz razvrstavanje i odvoz otpada, te sanaciju odlagališta. Tu treba najprije poboljšati situaciju na odlagalištu Sodol, kazao je on, te dodao  da buduće reciklažno dvorište mora biti svima dostupno.

Prva faza je nabavka posuda za plastiku i papir, te kompostera.  Zbrinjavanje će vršiti ogulinska tvrtka SKG, a stoga će bit  nužno nabaviti dodatnu opremu i vozila za odvojeno prikupljanje papira, kartona, metala, stakla, plastike i drugog otpada.

Odvoz glomaznog otpada bit će moguće naručiti jednom godišnje,  bez dodatne naplate.

Vijećnikci Juraj Belina, Bojan Prebežić , Boris Grgurić i Darko Vukelić  imali su  pitanja, nakon čega se doznalo da je i mulj sa pročistača moguće koristiti za kompostiranj.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović naglasio je da smo ipak bili malo ispred drugih i na vrijeme počeli sa izobrazbom, a da će se iduće godine krenuti u gradnju reciklažnog dvorišta i sortirnice, u blizini pročistača. Također su počeli radovi na sanaciji Sodola i krenulo se u izmjenu građevisnke dozvole, te da će uskoro i taj posao biti dovršen.

Odluka o usvajanu Plana gospodarenja otpadom usvojena je (u 14,50 sati) jednoglasno.

Facebook Comments