Aktualno OG sada Ogulin

Prodajni štand još povoljnije!

Jučer, na sjednici Gradskog vijeća, HDZ-ov vijećnik Ivica Porubić je, vezano uz program potpora u poljoprivredi i mjeru subvencioniranja nabave štanda za prodaju poljoprivrednih proizvoda na kućnom pragu, gradskoj vlasti prezentirao financijski povoljniju ponudu za izradu štanda.

Prema ponudi ovog lokalnog stolara cijena izrade štanda iznosi 5.800 kn. Prema korigiranoj kalkulaciji od tog iznosa Grad financira 4.350 kn, a preostalih 1.450 kn sam poljoprivrednik.

Pravo na nabavku subvencioniranog štanda imaju OPG-ovi, obrti, tvrtke te ostale fizičke i pravne osobe s područja Grada Ogulina, upisane u Upisnik poljoprivrednih proizvođača, koje se na području Grada Ogulina bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Postupak nabave je da poljoprivrednik kod ovog ili bilo kojeg drugog stolara naruči izradu štanda. Kad je štand gotov poljoprivrednik plati stolaru cijeli iznos. Nakon toga s računom i dokazom o uplati dolazi u Grad koji mu refundira 75% iznosa ali najviše do 5.000 kuna. Prije toga Povjerenstvo iz grada vrši pregled izrađenog štanda kako bi se uvjerilo da je izrađen prema specifikacijama.

Zahtjev se podnosi najkasnije do 15. prosinca 2018. godine, a detaljnije se možete informirati u gradskoj upravi Grada Ogulina ili na Internet stranici Grada na kojoj su objavljeni Program potpora poljoprivredi.

Ogledni primjerak štanda možete pogledati ispred poljoprivredne trgovine Otok-Prodex u Otoku Oštarijskom.