Aktualno Županija

Počelo obilježavanje dana Kamanja

Zamjenici gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja danas u Kamanju nazoče proslavi Dana općine. Tim povodom  održana je svečana sjednica, na kojoj je načelnik Damir Mateljan rekao da će se u Kamanje  se do kraja 2019. godine uložiti 400.000 kuna temeljem projekta sa slovenskim partnerima „Misterion“, koji se financira iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska, najavio je načelnik općine Damir Mateljan, govoreći o projektu koji uz ovu općinu provode Općina Metlika, Turistička agencija „Kompas“ iz Novog Mesta i Lokalna akcijska grupa „Vallis Colapis“, a čiji je nositelj Općina Semič. Projekt je vrijedan 1,240.000 eura, a Europski fond za regionalni razvoj pokriva nešto više od milijun eura. Ostatak razmjerno pokrivaju hrvatski i slovenski partneri. Slovenci će razvijati turističku infrastrukturu oko nadzemnih voda, potoka i pritoka Kupe, a u Kamanju će se financirati temeljito arheološko istraživanje neolitskog lokaliteta Vrlovka koji obuhvaća istoimenu špilju i arheološko nalazište iznad nje.

Projekt je predstavljen nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Kamanja povodom Dana općine prilikom čega su nagrađeni Dobrovoljno vatrogasno društvo „Reštovo“ koje ove godine slavi 90 godina postojanja, a u ime kojeg je priznanje preuzeo predsjednik Stjepan Novosel, te poduzetnik i sportski djelatnik Alojz Žokvić, u čije ime je nagradu preuzeo prezimenjak Josip, prenosi KAportal.

Čestitajući Kamanju Dan općine, dožupanica Vesna Hajsan-Dolinar kazala je kako je uz brojne projekte na području zdravstva, školstva i poduzetništva, od koje će koristi imati i Kamanje, Županija ove godine od Općine Kamanje primila zahtjeve za sufinanciranje dva projekta te obećala da će barem jedan od njih biti prihvaćen.

Kako doznajemo, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković nije ni dobio pozivnicu svog stranačkog kolege, domaćina  Damira Mateljana.