Aktualno Županija

Mandićevi novi ljudi: Osim direktora Zelenila, stiže i pročelnik/ca za prostorno uređenje, uskoro natječaji za još tri pročelnička mjesta

I dok se prijave na natječaj za izbor novog direktora Zelenila još primaju, rezultati kolovoškog, za novog pročelnika Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja trebali bi biti poznati ovih dana. Testiranja i intervjui su obavljeni, preostaje samo odluka o odabiru koja će pokazati je li točno da će nova pročelnica biti sadašnja direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević pa se time obistiniti i gradske priče, ali i izjava gradonačelnika Damira Mandića iz srpnja kako “postoji ideja da ih (direktore triju gradskih tvrtki, op.a.) povučemo prema gradskoj upravi na određene pozicije”.

Traže se pročelnici

– Natječaj za izbor i imenovanje pročelnika UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja Grada Karlovca je u tijeku. Na natječaj su se prijavila dva kandidata, odgovorili su nam na upit iz Grada.

Promjene na ovom pročelničkom mjestu, službeno, uslijedile su zbog odlaska u mirovinu dosadašnjeg pročlenika Pere Karmelića, dok za još tri pročelnička mjesta moraju zbog izmjena gradskog ustroja i povećanja broja upravnih odjela. Prije nepuna dva mjeseca Upravni odjel za opće poslove postao je (ponovo) Ured gradonačelnika, a iz Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove nastala dva: za razvoj grada i EU fondove, te za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. Stoga i u njih stižu novi pročelnici.
– Odluka o raspisivanju natječaja i objava natječaja za pročelnička mjesta u novo ustrojenim upravnim odjelima uslijedit će nakon što bude donesen i stupi na snagu Plan prijma u upravna tijela Grada Karlovca. Plan prijma je u izradi. Donosi ga gradonačelnik nakon savjetovanja sa sindikatom zaposlenih u upravnim tijelima Grada Karlovca, kazali su nam u Gradu.

Moglo bi to biti krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, slijede nakon toga natječaji, a kako bi nekako u to vrijeme mogli uslijediti i oni za izbor direktora u Čistoći i Vodovodu i kanalizaciji, Mandić bi kraj godine mogao dočekati s novim ljudima u gradskom sustavu. Drugi put u dvije godine gradonačelničkog mandata. (kaportal.hr)