Aktualno OG sada Ogulin

KUD Klek na dječjim Vinkovačkim jesenima

U nedjelju, 09. rujna 2018. su se u Vinkovcima u okviru 53. Vinkovačkih jeseni, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović održale Dječje Vinkovačke jeseni na kojima su nastupili i mali folkloraši KUD-a Klek, dječja sekcija Pilići i srednja dječja grupa koju čine djeca dobi od 3 do 11 godina.

Djeca KUD-a Klek su najprije u dopodnevnim satima sudjelovala u svečanom mimohodu središtem Vinkovaca kojim su prodefilirale 62 dječje folklorne skupine iz 18 hrvatskih županija i grada Zagreba, sa oko tri tisuće djece koja su Vinkovčanima i njihovim gostima pokazala narodne nošnje mjesta iz kojih dolaze, ali i djelić svojih običaja, napjeva, plesova ili kola.

Veseli činjenica da su se među tim malim vrijednim čuvarima hrvatske tradicije našli i ogulinski folkloraši koji su ponosno nosili svoje ogulinske nošnjice te pjevali stare dječje pjesmice i igrice, navode u priopćenju.

Pod vodstvom Viktorije Prebežić, Marije Šajn i Nikoline Luketić Delija uvježbali su i na središnjoj pozornici Vinkovačkih jeseni, nakon svečanog mimohoda, predstavili se koreografijom Cin, cin cvrgudan te izveli Ogulinsko kolo, Kolo misečinu, Kolo, kolo Pere, Tancaj, tanca crni kos te niz drugih dječjih plesova kojima su oduševili mnogobrojnu publiku.

Domaćini KUD a- Klek su bili folkloraši iz Ivankova pokraj Vinkovaca.

I ovaj nastup na Dječjim Vinkovačkim jesenima je rezultat izvrsnog pedagoškog rada sa malim folklorašima koji su dobili izvrsne ocjene na županijskoj smotri u Karlovcu te od strane prosudbene komisije upućeno da predstavljaju našu županiju na Vinkovačkim jesenima, najvećoj manifestaciji tradicijske kulture u Hrvatskoj.

Ujedno velika zahvala i roditeljima bez čije svesrdne pomoći ne bi i ovaj uspjeh realizirali.