Aktualno Županija

Karlovački i lički policajci s USKOK-om u akciji “Klek” uhvatili više švercera migrantima – posao su razgranali kao “zločinačko udruženje”

Tri hrvatska državljana i više nepoznatih osoba iz susjedne Bosne i Hercegovine udružili su se u u zločinačko udruženje kako bi zarađivali na švercu ilegalnih migranata koji dolaze iz Azije i Afrike, odnosno kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Akciju hvatanja proveli su policijski službenici PU ličko senjske su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom a dali su joj i kodni naziv Klek.

– Policija sumnjiči 46-godišnjeg hrvatskog državljanina da je organizirao i vodio zločinačko udruženje radi ostvarivanja nepripadne imovinske koristi činjenjem naprijed navedenih kaznenih djela. U navedeno zločinačko udruženje uključio je 40-godišnjaka i 23-godišnjaka, također hrvatski državljani, te više nepoznatih osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a radi ostvarivanja ciljeva zločinačkog udruženja, kažu u policiji.

Trojica hrvatskih državljana su uhićena tijekom jučerašnjeg dana i to 46-godišnjak 40-godišnjak i 23-godišnjak radi postojanja osnove sumnje da su počinili kaznena djela vezana za protuzakonito ulaženje u RH, ali i počinjena kaznenog djela u “sastavu zločinačkog udruženja”.

– Tijekom jučerašnjeg dana policijski su službenici proveli pretrage osoba, vozila, domova i drugih prostorija temeljem više naloga Županijskog suda u Zagrebu. Prilikom pretrage su pronađena i privremeno oduzeta tri mobitela koja su korištena za izvršenje kaznenih djela, više SIM kartica operatera Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedna ručna bomba M-75, oko jedan kilogram privrednog eksploziva i više od 500 komada raznog streljiva te 1299 kuna, kažu u policiji te dodaju da su uhićenici predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava.(KAportal)