Zelenilo i službeno poništilo natječaj za direktora – Grad i njegova tvrtka u 24 sata nisu uspjeli smisliti odgovor zašto!?

Novi direktor će u novu zgradu Zelenila na Dubovcu

Višednevna nagađanja da će Zelenilo poništiti netom objavljen natječaj za izbor direktora i objaviti drugi, danas su i službeno potvrđena: odluka Nadzornog odbora o poništenju javnog natječaja od 6. rujna i raspisivanju ponovljenog obznanjena je na web stranici ove gradske tvrtke i u Karlovačkom tjedniku.

Koji je razlog takvoj odluci pitali smo još jučer i Zelenilo i gradonačelnika Damira Mandića, ali u duže od 24 sata nisu uspjeli odgovoriti. Čak ni forme radi, primjerice već korištenom frazom o proceduralnoj pogrešci u natječaju. Zato se o razlozima može samo nagađati, pa i onom kuloarskom: navodno zato što u uvjetima natječaja od prije sedam dana nisu navedeni oni koje zadovoljava izgledni kandidat za to mjesto, inače inženjer.

U “starom” natječaju, između ostalih uvjeta, stajalo je da kandidati moraju imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski studij ili stručni studij sa kojim je izjednačena najmanje viša stručna sprema prema propisima prije donošenja Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju, i to iz područja prirodnih znanosti i društvenih znanosti, dok su u ovom današnjem i područja tehničkih znanosti, te interdisciplinarna područja znanosti.

Oni uvjeti o najmanje pet godina radnog iskustva, organizacijskim sposobnostima i najboljem prijedlogu programa rada za mandatno razdoblje nisu mijenjani. Naravno, kako to u javnom natječaju i treba biti, stoji i koju sve dokumentaciju kandidati trebaju priložiti, da će o rezultatima izbora kandidati biti pisano obaviješteni u roku od 15 dana od završetka natječaja… Prijave zainteresiranih kandidata u Zelenilo moraju stići do 21. rujna točno u podne.

Inače, ovo je treći “direktorski” natječaj u Zelenilu od prošlogodišnjeg srpnja. Tim je natječajem za direktoricu izabrana Jasmina Cvetković, s kojom je godinu kasnije ugovor, kako nam je prošli tjedan odgovoreno iz Grada, sporazumno raskinut.(KAportal)

Facebook Comments