Aktualno OG sada Ogulin

Dodijeljena priznanja i nagrade

U nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, povodom 518. rođendana našeg grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina kojom je predsjedao Željko Stipetić.

Nakon pozdravnih riječi, gradonačelnik Dalibor Domitrović govorio je o započetim projektima gradske vlasti, istaknuvši sve ono što je pokrenuto u cilju stvaranja uvjeta života za, kako je rekao, Ogulin po mjeri Ogulinaca. Posebno ga raduje  da je broj zaposlenih, u odnosu na lani, veći za 157, te što je ove godine upisan jedan razred više djece u prvi razred.
I ove godine dodijeljena su javna priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad i životno djelo. Nagradu za stvaralački rad ove godine primili su Ljiljana Ivković za izuzetan rad na promociji grada Ogulina, te lika i djela Ivane Brlić Mažuranić, zatim Društvo za športsku rekreaciju za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana , Kuglački klub Željezničar branitelj, povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta našeg grada, mažoretkinje Društva Naša djeca za 25 godina rada, te obitelj Murati za 65 godina rada i doprinos u razvoju obrtništva u gradu Ogulinu.

Nagradu za životno djelo ove godine ponijela je  Dr. Zorka Erdelez Žgela, za izuzetan doprinos unapređenju i promicanju zdravlja, osobito djece. U ime nagrađenih laureata nazočnima se obratila dr. Zorka Erdelez Žgela, te istakla veliku zahvalu svima koji su prepoznali njihove zasluge.

Kao izasalnik premijera Plenkovića nazočnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić,  a kao izaslanik župana saborski zastupnik Tomislav Lipošćak (HDZ).

U publici smo uočili i dva saborska zastupnika SDP-a, Damira Mateljana načelnika Kamanja i  Marka Vešligaja, načelnika Pregrade. Bili su tu i čelnici gradova i općina naše županije, predstavnici vojske i policije, direktori tvrtki, predstavnici raznih udruga, mjesnih odbora, bivši gradonačelnici Ogulina. ili kako se to obično kaže, svi oni koji koji u našem društveno-političkom životu nešto znače.