Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – subota lošija, nedjelja dobra

Bit će promjenjivo, kiše će biti uglavnom u subotu prijepodne, a onda će se postupno razvedriti, tako da ćemo ovaj tjedan završiti, a i idući početi sunčanim vremenom.

Subota, u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše i poneki pljusak s grmljavinom. Poslijepodne razvedravanje. Na Jadranu većinom sunčano, no ponegdje uz razvoj oblaka moguć je lokalni pljusak, uglavnom u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu slab sjeverni, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna od 22 do 27 na kopnu te od 25 do 30 °C na obali i otocima.

Slično će biti i na moru, u subotu još uglavnom na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije može pasti još pokoji pljusak, a zatim će i ovdje biti sunčano te ponovno vruće.

Dakle, na redu je kraća promjena vremena – pljuskova će biti uglavnom u zapadnim predjelima unutrašnjosti, gorju te na sjevernom Jadranu, no neće dugo trajati – već nam se u nedjelju vraća sunčano vrijeme.