Aktualno OG sada Ogulin

I Ogulinci na 3. ŠtrudlaFestu u Jaškovu

Danas se u Jaškovu održava 3. ŠtrudlaFest. Program je započeo  u 10 sati svečanim otvorenjem, a nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju su  razvukli uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavljeno je uz brojne radionice koje su, između ostalih, vodili Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima odlučuje žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Na 3. ŠtrudlaFestu pripremljeno je preko 60 punjenja štrudli, a u ponudi su  proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova.
Ove godine u Jaškovu  se predstavlja koprivnički Renesansni festival, u čijoj se kućici mogu kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremila je  tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete.

U Jaškovu su danas i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja, te potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuković. Pridružili su im se i stranačke kolege, ne samo iz Ogulina, već i ostalih mjesta županije. Susreli smo tamo i neke od ogulinskih OPG-ova, te zainteresirane građane i predstavnike Crvenog križa, koji su se družili s kolegama iz Ozlja.