Aktualno OG sada Ogulin

Financijsko opismjenjavanje žena poduzetnica

Neke od naših sugrađanki, ali i sugrađana, prepoznali su značaj edukacija usmjerenih na financijsko opismjenjavanje žena poduzetnica. Tako su se odazvali pozivu za sudjelovanje u besplatnoj edukativnoj radionici na temu “Kako pročitati financijske izvještaje”, koju je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održala Ana Janežić. Inače, današnja besplatna edukacija dio je projekta Women in Finance kojeg provodi STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Projekt je prvenstveno usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Osim toga, cilj je i potaknuti osnivanje novih poduzeća, povećati stopu preživljavanja postojećih, te potaknuti njihov razvoj.

Već sutra na rasporedu je, na istom mjestu i u isto vrijeme, nova radionica na temu “Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima” koju će održati Jana Blažević Marčelja.
25. rujna, s početkom u 10 sati, bit će riječi o “Pristupu izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu”. Ciklus ovih besplatnih radionca okončat će 28. rujna, s početkom u 9 sati, kada će biti govora o cijeni kao jedinom izvoru prihoda.

Vodstvo Grada Ogulina pružilo je potporu provođenju ovog projekta.