Aktualno Županija

Kakav bezobrazluk: Vidio da je prijatelj kupio novi mobitel pa klinca nagovorio da mu ga ukrade dok je s njim šetao ulicom

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu te traži šest mjeseci zatvora za 19-godišnjaka s Rakovca kojega tereti da je maloljetnika “nahuškao” da čovjeku nasred ceste ukrade novi mobitel koji je nosio u vrećici, koji je on potom prodao, a novac su podijelili. Da stvar bude bolje, mladić je bio na piću u jednom karlovačkom kafiću sa vlasnikom mobitela, koji mu je prijatelj, tako je i doznao da ga je ovaj upravo kupio.

U svojoj obrani optuženi je priznao počinjenje kaznenog djela te iskazao da je kritične zgode na poziv oštećenika bio s njim u društvu. Branio se da su mu dolazili računi za mobitel koji je plaćao u ime oštećenog. Nakon popijenog pića oštećenik i 19-godišnjak skupa su šetali, kada im se prikrao maloljetnik, po prethodnom dogovoru s 19-godišnjakom, i ukrao aparat.

Nakon toga našli su se kod kolodvora i otišli u njegov stan a misli da je karticu od mobitela zapalio kod njega u vatri u peći. Mobitel je uzeo i prodao za 1.400 kuna prijateljevom bratu a 200 kuna od tih novaca je dao maloljetniku. Maloljetnik je sve priznao kazavši da su posao dogovorili preko facebooka.

– Iz dostavljenih snimki video nadzora te ispisa fotografija video-nadzornih kamera vidljivo je kako se osoba obučena u crni gornji dio trenirke s kapuljačom na glavi kreće iza oštećenika koji u ruci nosi crvenu vrećicu, odnosno kako se osoba u crnom gornjem dijelu trenirke s kapuljačom na glavi trčeći udaljava držeći u rukama crvenu vrećicu, navodi se u optužnici. (KAportal)