Aktualno OG sada Ogulin

Uskoro sankcije i kazne za prelaženje lukova mosta nad kanjonom Dobre

Policijska postaja Ogulin uputila je zamolbu Vijeću za prevenciju grada Ogulina u kojoj su naveli da su suočeni s mnogobrojnim novinarskim upitima vezanim uz hodanje  i prelazak pojedinaca po lukovima mosta iznad kanjona rijeke Dobre. Stoga su predložili da Vijeće za prevenciju, na čijem je čelu gradonačelnik Dalibor Domitrović, poduzme mjere kako bi se spriječilo neželjeno stradavanje.

Članovi Vijeća danas su o tome raspravljali na svojoj sjednici  i složili se da je takvo ponašanje nedopustivo, a uglavnom to čine mladi koji se žele “dokazati” objavom takvih fotografija i snimaka na društvenim mrežama, ili u novinama. Na žalost, takve radnje nisu kažnjive i stoga će se u gradu Ogulinu, zaključak je sa sjednice,  uskoro promijeniti Odluka o komunalnom redu, a stavit će se i fizičke prepreke da se onemogući penjanje na lukove mosta. Nakon promjene Odluke o komunalnom redu i policija će moći poduzimati određene korake, kao što je to omogućeno kad se zabranila konzumacije alkohola na javnim površinama. Policija je po spomenutoj odluci izdala 58 upozorenja.

Na sjednici je  podržan prijedlog da se postavi ogledalo na izlasku iz naselja Struga u Frankopansku ulicu, jer je izlazak nepregledan, a bilo je riječi i o velikom broju nepropisno parkiranih automobila ispred Doma DPD-a Sv. Rok na Lomošćanskoj cesti. Stoga je Vijeće Mjesnog odbora predložilo, a Vijeće za prevenciju podržalo prijedlog, da se ispred doma postave metalni stupići sa lancima, kako bi vozačima bio sigurniji izlazak iz Škrila na glavnu ulicu.